Vedran Ćubela: „Cilj smo ostvarili i našli smo se na tronu kao viceprvci države“
Objavljeno: 14. ožujka 2022.

Članovi “Taekwondo kluba Magone Livno” nastupili su u subotu na „ Taekwondo Prvenstvu BiH 2022.“ za sve uzrasne kategorije u Zenici. Nastupilo je 600 natjecatelja iz 47 klubova. Članovi Magone-a Livno izborili su se za 24 medalje i to 7 zlatnih, 8 srebrnih i 9 brončanih medalja. U ekipnom plasmanu u kadetima su zauzeli 1. mjesto, u seniorima 3. i seniorkama 2. mjesto.

Livanjski nogometni klubovi “Troglav” i “Kamešnica” jučer su odigrali prve utakmice nastavka sezone Druge nogometne lige Federacije, grupa jug. Troglav je sa visokih 7:1 pobijedio Stolac, dok je Kamešnica poražena na teškom gostovanju u Butorović polju od Klisa sa 2:1. U idućem kolu Troglav dočekuje jučerašnjeg Kamešnicinog protivnika, ekipu Klis dok Kamešnica ponovno gostuje, ovaj put u Ljubuškom.
Rukometni klub “Rvacka” upisao je poraz u 16. kolu Prve lige Federacije na gostovanju od mostarskog Zrinjskog 29:25. U idućem kolu Rvacka dočekuje prvoplasirano Goražde.
Livanjske odbojkašice poražene su u novom kolu Superlige Federacije na gostovanju u Sarajevu od ekipe Novi grad sa 3:1 u setovima. U idućem kolu, koje je ujedno i posljednje u ovoj sezoni, livanjske odbojkašice dočekuju ekipu Alipašino polje.

Detalje razgovora o TKD klubu Magone Livno, možete saznati iz razgovora sa trenerom Vedranom Ćubela.

oglasi
...