Osnovna glazbena škola “Franjo S. Vilhar” Livno

Bili smo u posjeti OGŠ “Franjo Serafin Vilhar” u Livnu i razgovarali smo s ravnateljem, nastavnicima i učenicima.

Ravnatelj Mladen Jelović  pričao nam je o 24. Otvorenom federalnom natjecanju u Zenici.
U trećoj kategoriji harmonikaški ansambl Anja Pavić i Anđela Vidović osvojile su prvo mjesto. Cure su nam otkrile neke detalje o natjecanju, tko je kome podrška i jeli im teško uskladiti sve obveze. Osim toga malo su nam i zasvirale.
Puhački kvartet truba u drugoj kategoriji Iman Španja, Ema Vidović, Mila Ždero i Lovro Vidović, klasa nastavnika Vedrana Kolasevića također su osvojili prvu nagradu.
Vedrana smo pitali jesu li njegovi učenici napravili sve kako su se dogovorili, a učenici su nam otkrili koliko je bio težak put do prvoga mjesta.
U kategoriji glasovir četveroručno, nastupili su 2 ansambla. Andrija Ivanković i Iva Pavić, klasa nastavnice Nikoline Krželj i učenici Matej Pavić i Ana Brešić, klasa nastavnice Berime Cero.
I oni su nam odsvirali po jednu skladbu pa smo razgovarali o pripremama za natjecanje, rezultatima i očekivanjima.
Učenici Ante Džeko i Maria Ursa u prvoj kategoriji gitarskih ansambla osvojili su prvu nagradu. Emanuel Ivančić i Marko Džeko u trećoj kategoriji osvojili su također prvu nagradu. Oba ansambla pripremao je nastavnik Dario Šekerija.
Na ovom natjecanju osvojena je još jedna prva nagrada. Riječ je o vokalnom ansamblu koji vodi profesorica Katarina Džeko. Otkrili su nam kako je njihovoj profesorici sa 11 cura, dolazi li nekad do nesuglasica i tko je to tko ih prije svakog natjecanja oraspoloži i na koji način. Naravno i one su nam zapjevale.
A saznali smo kako možete i vi biti dio glazbene škole, malo više o tome rekao nam je ravnatelj Mladen.